Nalazimo se u ulici Uroša Martinovića 27a, u A Bloku, na Novom Beogradu

Najčešća pitanja i odgovori

 • Da li je beljenje zuba bezbedno?

  Da li je beljenje zuba bezbedno?

  Ukoliko se radi pod kontrolom stomatologa, sredstvima renomiranih proizvođača, na način koji je dokazano najefikasniji, beljenje zuba predstavlja potpuno bezbedan proces. Prolazna osetljivost zuba na toplo i hladno se može javiti kod nekih pacijenata, ali brzo prolazi i ne ostavlja posledice.

 • Zašto je bitno nadoknaditi izgubljene zube?

  Zašto je bitno nadoknaditi izgubljene zube?

  Na mestu na kome nedostaje zub dolazi do gubitka vilične kosti. Susedni zubi imaju tendenciju da zatvore prazan prostor, što dovodi do toga da se naginju jedan ka drugom. Funkcija je otežana, pa samim tim i ishrana nekvalitetna. Estetika lica je narušena, pogotovo kada nedostaju zubi u frontalnoj regiji. Kako zubi imaju ulogu u izgovoru odrđenih glasova, dolazi do poremećaja u fonaciji.

 • Šta je karijes?

  Šta je karijes?

  Karijes predstavlja jedno od najrasprostranjenijih oboljenja današnjice. Gotovo da nema čoveka i deteta koje nema bar jedan ispun (plombu). Karijes nastaje tako što usled niske vrednosti pH u ustima dolazi do demineralizacije, tj. razmekšavanja čvrstih zubnih tkiva. Bakterije nastavljaju da razgrađuju demineralizovanu gleđ i dolazi do nastanka kaviteta (šupljine).

 • Šta je kamenac?

  Šta je kamenac?

  Kamenac predstavlja mineralizovani plak. Usled neadekvatne oralne higijene dolazi do nagomilavanja naslaga na zubima u koje se zatim ugrađuju minerali iz pljuvačke. Te naslage postaju čvrste i nemoguće ih je ukloniti pranjem zuba. Kamenac se najčešće javlja na mestu izvodnih kanala velikih pljuvačnih žlezda – na lingvalnim porvršinama donjih frontalnih zuba i na bukalnim površinama gornjih molara.

 • Koji zubni implanti su najbolji?

  Koji zubni implanti su najbolji?

  Danas postoji veliki broj sistema zubnih implanata. Među implantnim sistemima koji imaju najdužu tradiciju i najbolje razvijene implantološke istraživačke centre spadaju Straumann i Nobel. To su ujedno i najskuplji implanti koji iza sebe imaju decenije razvoja, istraživanja i vrhunskih rezultata. Međutim i drugi jeftiniji implantološki sistemi takođe imaju odlične rezultate i za svoje proizvode daju doživotnu garanciju. Među njima se izdvajaju Alpha Bio, Neodent, Bredent, BioHorizon i ostali.

Postavite nam pitanje

Vaše ime (required)

Vaša e-mail adresa (required)

Naslov

Vaša poruka

Radno vreme

Ponedeljak – Petak 10:00 – 20:00
Subota 09:00 – 13:00
Nedelja Ne radimo

Kontakt informacije

Telefoni:
011 318 06 28
069 318 06 28

E-mail:
ordinacija@abdental.rs

Facebook

Ispratite najnovije objave i aktivnosti stomatološke ordinacije AbDental i na Facebook-u.

Instagram

Ispratite najnovije objave i aktivnosti stomatološke ordinacije AbDental i na Instagramu.